Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Δε μεγαλώνω!

Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που έγραψα στο blog μου. Κ αυτό λόγω εξεταστικής. Ποτέ δεν κατάλαβα πως γίνεται είτε διαβάζεις είτε όχι η εξεταστική να σου τρώει τόσο χρόνο κ τόση ενέργεια. Εντάξει, όταν διαβάζεις το καταλαβαίνω. Όταν δεν σκοτώνεσαι στο διάβασμα όμως, πως γίνεται;
Εκτός βέβαια από την εξεταστική, ομολογώ πως δεν είχα κ ιδιαίτερη έμπνευση. Βασικά δεν είχα καθόλου έμπνευση μέχρι που έτυχε να δω στο facebook ένα τραγούδι κ τότε έγινε το "κλικ" στο μυαλό μου: Δε μεγαλώνω(που να σκάσουν όλοι)!!!
Εννοείται πως δεν ανακάλυψα κάποιο ελιξίριο μακροζωίας ή κάτι παρόμοιο. Τίποτα δεν ανακάλυψα παρά μόνο συνειδητοποίησα.
Σε λίγες μέρες κλείνω τα 25 ή αλλιώς κλείνω το 1/4 του αιώνα,χα χα! Εγώ όμως νιώθω ακόμα 16 και δεν ενοχλώ κανέναν. Φυσικά δε συμπεριφέρομαι (όχι πάντα δηλαδή) σαν 16χρονο όμως νομίζω ότι η ηλικία μου είναι ακόμα εκεί. Ίσως επειδή δεν έχω αλλάξει κ εμφανισιακά από τότε.
Κάποιες φορές βλέπω στο δρόμο παλιές μου συμμαθήτριες κ απορώ: Αυτή γιατί φαίνεται 30 κ εγώ 20; Μαζί δεν πηγαίναμε σχολείο; Κ ήμουν από τις μικρότερες στην τάξη μιας κ είχα κερδίσει χρονιά.
Τελοσπάντων, το θέμα μου δεν ήθελα να πάει προς τα εκεί συνεπώς θα προσπαθήσω να το μαζέψω πάλι. Είναι πολλές οι φορές που έχουμε έρθει σε ένα αδιέξοδο κ δεν ξέρουμε ποιο δρόμο να διαλέξουμε. Έχουμε σκεφτεί ποτέ το αδιέξοδο αυτό μέσα από τα μάτια ενός παιδιού; Ναι, ακούγεται αφελές. Όμως τα παιδιά βλέπουν τα πράγματα τόσο απλά κ εύκολα. Εύκολα δεν είναι πάντα, τείνω όμως να καταλήξω στο συμπέρασμα πως τα πράγματα είναι πολύ απλά. Μα πάρα πολύ απλά. Εμείς οι άνθρωποι τα μπερδεύουμε για να έχουμε να ασχολούμαστε με κάτι. Σκοπός σε κάθε πρόβλημα είναι η λύση. Κ η απλή λύση είναι η καλύτερη!
Μου αρέσει να βλέπω τα πράγματα απλά όπως ακριβώς τα έγραψα πιο πάνω: Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Χωρίς πονηριά, χωρίς δόλο, χωρίς ζήλεια ή μίσος. Συνειδητοποιήστε πόσο απλά είναι τα πράγματα που σας απασχολούν με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε κ ένα παιδί. Ίσως τελικά να είχαμε έναν καλύτερο κόσμο με τον τρόπο αυτό. Γιατί είπαμε, τα πράγματα είναι απλά. Το μπέρδεμα είναι να το καταλάβεις!

2 σχόλια:

  1. Φοβερο το αρθρο σου..
    Ποσο συμφωνω..θα ηταν τελειο να μπορουμε να αντικρυζουμε καθε προβλημα-κατασταση με την ''ματια'' ενος παιδιου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει κ που συμφωνείς! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή