Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Κακός γεννιέσαι, δε γίνεσαι!

Πάντα είχα την άποψη πως άλλο πράγμα είναι η κακία κ άλλο ο κακός άνθρωπος. Αυτό το στήριζα στο ότι κακία μπορεί να έχει ο καθένας μας για κάτι συγκεκριμένο, ενώ ο κακός θέλει να βλάψει όλο τον κόσμο είτε του έχει κάνει κάτι είτε όχι.
Στην πορεία άρχισα να σκέφτομαι πως την κακία μας την προκαλεί κάποιος άνθρωπος, κάποια κατάσταση. Άρα είναι κάτι που δεν είναι έμφυτο. Άρα όποιος έχει κακία δεν είναι κακός! Κακός γεννιέσαι, δε γίνεσαι.
Πολλές φορές στη μέχρι τώρα ζωή μου "πλήρωσα" το θάρρος της γνώμης κ της άποψής μου. Χαρακτηρίστηκα ως κακιά, επειδή απλά είπα την άποψή μου, την αλήθεια δηλαδή όπως την αντιλαμβανόμουν εγώ η ίδια. Παρόλο που προσπάθησα να εξηγήσω πως ό,τι λέω είναι η γνώμη μου και η άποψή μου και φυσικά δεν διατάζω κανένα να κάνει αυτό που λέω εγώ, πάλι κακιά ήμουν. Και το αποτέλεσμα κάποιες από τις φορές αυτές ήταν να προσπαθήσουν να μου βάλουν τρικλοποδιές χωρίς λόγο και αιτία, μόνο κ μόνο επειδή ήθελαν να ακούσουν οι άλλοι τη δική τους αλήθεια. Επειδή δεν άντεξαν να ακούσουν την αλήθεια όπως τη βλέπει κάποιος άλλος. Και στο κάτω κάτω, αν δεν αντέχεις να ακούσεις κάτι που ναι μεν ξέρεις αλλά δε θέλεις να το ακούσεις... Μη ρωτάς! Είναι απλό, νομίζω...
Θεωρώ πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις, στην αρχή τουλάχιστον, στις τρικλοποδιές που σου βάζουν οι άλλοι είναι να αδιαφορήσεις. Μία, δύο θα τους περάσει. Όταν όμως βλέπεις πως είναι επαναλαμβανόμενο και πως ο άλλος προσπαθεί να σου κάνει κάτι για να πονέσεις κ να γελάει εκείνος, τότε; Τότε... εκδικείσαι! Ναι ξέρω, θα σκεφτείται πως είμαι κακιά. Αλλά, όχι δεν είμαι. Εκδικούμαι όταν πρέπει και όποιον πρέπει. Και πάλι η εκδίκηση για μένα είναι το τελευταίο που θα σκεφτώ. Όταν με βλάπτουν όμως δε μπορώ να κάθομαι και να το δέχομαι.

Παραδέχομαι ότι έχω κακία μέσα μου για συγκεκριμένα πράγματα όμως. Αυτό δε σημαίνει πως είμαι κακιά. Δε θέλω να βλάψω κανένα που δε με έχει  πειράξει ή δεν με έχει πονέσει. Αλλά και πάλι, θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλο το κακό που μου έχουν προκαλέσει για να έχω τέτοια αισθήματα. Εχθρούς δεν έχω, όσοι με βλέπουν σαν εχθρό τους το έχουν επιλέξει οι ίδιοι. Όμως, μη φοβάσαι αυτόν που παραδέχεται την κακία του. Είναι λιγότερο επικίνδυνος από αυτόν που κρύβει την κακία του πίσω από τον καθωσπρεπισμό...

2 σχόλια:

  1. «μη φοβάσαι αυτόν που παραδέχεται την κακία του. Είναι λιγότερο επικίνδυνος από αυτόν που κρύβει την κακία του πίσω από τον καθωσπρεπισμό...»


    εγραψες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή