Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Ho Ho Ho... Merry Christmas (περίπου δηλαδή... :Ρ )!!!


Δεν ξέρω κατά πόσο πετυχημένη θα είναι αυτή η ανάρτηση, όμως θα κάνω την προσπάθειά μου. Μόλις 2 εβδομάδες μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα κ όλοι έχουμε μπει σε γιορτινούς ρυθμούς. Μόνο που κάποιοι το παρακάνουν... Εντάξει κ εμάς μας αρέσουν τα Χριστούγεννα αλλά με το μαλακό! Θα προσπαθήσω λοιπόν να γράψω όλα εκείνα που μας εκνευρίζουν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.
1) Δε συμβαίνει σε όλους Δήμους θέλω να ελπίζω: Η παντελώς άσχετη μουσική που παίζεται από τα μεγάφωνα σε όλες τις κεντρικές οδούς! Όταν λέμε άσχετη, εννοούμε άσχετη. Χτες για παράδειγμα άκουσα το "Τανγκό της Νεφέλης". Τουλάχιστον ας μας λυπηθεί κάποιος κ αν αποφασίσει να βάλει άσχετα τραγουδάκια ας είναι πιο χαρούμενα. Προβλήματα έχουμε όλοι μας, δε χρειάζεται να μας το υπενθυμίζετε κ όταν λέμε να βγούμε μια βόλτα για να ξεσκάσουμε!
2) Αφού ξεκίνησα από τη μουσική θα συνεχίσω με το ίδιο αντικείμενο... "ΚΑΤΩ Ο GEORGE MICHAEL, ΚΑΤΩ ΤΟ LAST CHRISTMAS". Νισάφι πια! Ναι, έχει γίνει επιτυχία. Ναι, σας αρέσει. Ναι, να το ακούσουμε μία...δύο...τρεις...τέσσερις... Φτάνει όμως!!! Πληθώρα συγκροτημάτων, πληθώρα τραγουδιών. Κάντε μια ανανέωση λοιπόν! Κ αυτός ο George κάθε Χριστούγεννα την πατάει από γκόμενα; Ας αλλάξει εποχή επιτέλους αφού βλέπει ότι δεεεεεν. Άντε μήπως κ ηρεμήσει το κεφάλι μας.
3) Τα μικρά παιδάκια που μόλις έχουν πάρει δώρο από τα JUMBO κ πολύ καλά έχουν κάνει! Καταλαβαίνω επίσης ότι τα παιδάκια είναι επίμονα κ δεν αφήνουν κανέναν άλλο να ακουμπήσει την τσάντα με το δώρο τους. Αλλά όταν αυτά έχουν ύψος μισό μέτρο κ η τσάντα με το δώρο τους περνάει ένα κεφάλι, λογικό δεν είναι να τη σέρνουν στο πεζοδρόμιο κ να ακούγεται μονίμως ένα "ΧΧΧΧΧΣΣΣΣΣΣΣ";
4) Γιατί για να πιεις καφέ στο μαγαζί που σου αρέσει, πρέπει ή να έχεις πάει από τις 8 το πρωί για να πιάσεις θέση ή να κάνεις κράτηση. Ή να είσαι κωλόφαρδος κ να αδειάζει τραπέζι την ώρα που μπαίνεις στο μαγαζί.
5) Οι αδιάφορες μαμάδες. Σου φωνάζει το παιδί σου, μαντάμ, 40 φορές. "Μαμά;... Μα Μά;.... ΜΑΜΑΑΑ;.... ΡΕ ΜΑΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ;" ή ακόμα χειρότερα να ακούς συνεχόμενα κ χωρίς ανάσα "ΜΑΜΑ;ΜΑΜΑ;ΜΑΜΑ;ΜΑΜΑ;ΜΑΜΑ;ΜΑΜΑ;ΜΑΜΑ;ΜΑΜΑ;ΜΑΜΑ;" Απάντα του του παιδιού κυρά μου! Πρώτον κάτι θα θέλει για να επιμένει κ δεύτερον μας τρυπάει τ' αυτιά αυτό το επαναλαμβανόμενο!
6) Θα ακουστώ πολύ κακιά, το ξέρω. Υπήρξα κ εγώ μαθήτρια κ περίμενα τις διακοπές των Χριστουγέννων πως κ πως. Αλλά, μερικές φορές μας εκνευρίζει που τα σχολεία δε λειτουργούν τα Χριστούγεννα! Όχι από εκδίκηση, καμία σχέση. Αλλά μερικές φορές ουρλιάζετε. Κ ενοχλείτε. Όσο δεν τσιρίζετε μέσα στα μαγαζιά που υπάρχει κ άλλος κόσμος, δε μας εκνευρίζει καθόλου το ότι είναι κλειστά τα σχολεία. Ίσα ίσα που χαιρόμαστε!
7) Τώρα με νευριάζει όταν ήμουν στη θέση τους όμως το έκανα κ εγώ. 7 το πρωί στο πόδι για τα κάλαντα. Που είναι το κακό, θα σκεφτείτε. Στο ότι χτυπάνε το κουδούνι συνεχόμενα! Άσε δε που ανάλογα με το ποσό που θα τους δώσεις έχουν το αντίστοιχο χαμόγελο. Ή καθόλου χαμόγελο :Ρ
8) Οι περισσότερες κυρίες άνω των 50 που έχουν το ίδιο ακριβώς φουσκωτό μαλλί κομμωτηρίου. Επίσης όσες είναι ξανθιές έχουν την ίδια απόχρωση ξανθού την οποία πάντα απορούσα πως καταφέρνουν κ πετυχαίνουν. Το ίδιο ισχύει κ για τις καστανές κ για τις κοκκινομάλλες. Εξαιρούνται οι γκριζομάλλες :Ρ
9) Στο σύντομο διάστημα που έκανα να σκεφτώ τι θα γράψω σ' αυτή την ανάρτηση, δε βρήκα κάτι άλλο να αναφέρω. Άφησα τελευταίο το αγαπημένο μου. Τον στολισμό των εξωτερικών χώρων. Είτε είναι κήπος, είτε μπαλκόνι, είτε ο εξωτερικός χώρος που ο καθένας διαθέτει. Ο στολισμός είναι θέμα προσωπικού γούστου αλλά κάποιες φορές είναι υπερβολικό... Πολύχρωμα φωτάκια, μονόχρωμα φωτάκια, ελαφάκια, αγγελάκια, αστεράκια, καμπανούλες, έλκηθρα, Άη Βασίλης σε κάθε γωνιά... Δεν είναι απαραίτητο να τα χωρέσετε ΟΛΑ αυτά στο στολισμό σας! Εκτός του ότι τελικά το αποτέλεσμα είναι κιτς, πληρώνετε κ τα μαλλιοκέφαλά σας στη ΔΕΗ.

Όλα τα παραπάνω φυσικά αποτελούν την προσωπική μου άποψη και εννοείται πως έχουν κ μια δόση χιούμορ. Ακόμα κ με όλα αυτά που με ενοχλούν κ που πιθανώς να ενοχλούν κ άλλους, σημασία έχει να έχουμε το χαμόγελο στα χείλη μας κ να περνάμε όμορφα! Κ όσο όμορφα κάνουμε τον εαυτό μας να αισθάνεται τόσο όμορφα περνάμε κ εμείς. Ας έχουμε την υγεία μας πάνω απ’ όλα κ τα υπόλοιπα λύνονται… :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου